NL EN

Peter Riezebos succesful candidate in Toptalentprogram 05-02-2016

As of 2015 Peter Riezebos is a very succesful candidate in the toptalentprogramme of Organisatieadviesbureau Dekker & van Kalleveen. Peter Riezebos (1980) is a Shanghai-based artist from the Netherlands. His creative work encompasses drawings and paintings, primarily in abstract, figurative and neo- expressionism traditions. He is an autodidact. His creative ability emerged early in life and originated from his neurological dispositions and strong desire to express his emotions and experiences visually. He is the author of the autobiographical bestseller 'Van mavo tot Harvard', which tells his life story from school dropout and clinical debacle to excellent multidisciplinary student and professional artist.
See here for details of the program Peter Riezebos is involved. Please contact Reinout van Kalleveen if you wish to participate in this exclusive talentprogram (for costs see website / page English) 

Met ingang van dit jaar is Peter Riezebos kandidaat in het toptalentprogramma van Organisatieadviesbureau Dekker & van Kalleveen. Dit programma biedt de kandidaat de gelegenheid in dit programma voor jong toptalent mee te draaien (zie onder 'Kernwaarden' op de website). Peter Riezebos is een multidisciplinair topstudent en promovendus met een sterke focus op leren en instructie. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen heeft hij een sterke affiniteit met onderzoek dat zich richt op individuele leerverschillen en de wijze waarop onderwijs hierop aansluit.

Met betrekking tot zijn wetenschappelijk onderzoek werkt hij als promovendus aan de East China Normal University te Shanghai. Hier richt hij zich op onderwijstechnologie.Daarnaast volbrengt hij een parallel traject in Nederland waarin hij hersenprofielen verkent en onderzoekt waar en hoe creativiteit zich in onze hersenen manifesteert.

Naast wetenschapper, schrijver en spreker is Peter Riezebos professioneel kunstenaar met wereldwijd diverse exposities, onder meer in Museum of Modern Art in Shanghai. Sinds anderhalf jaar is Shanghai zijn werkterrein, de metropool geeft hem niet alleen inspiratie maar ook rust. Zijn chaotische en kleurrijke werken geven inzicht in de wijze waarop hij de wereld waarneemt. 

Peter is auteur van de autobiografische bestseller 'Van Mavo tot Harvard', die in de Verenigde Staten zal verschijnen onder de titel 'One Size Fits None'. Momenteel werkt hij daarnaast aan zijn boek over creativiteit met de titel 'Buiten de Lijntjes'. 

 

 

 


nieuwsoverzicht