NL EN

Sponsor van de Mensa Fonds Awards 03-10-2017

Organisatieadviesbureau Dekker & van Kalleveen sponsort de Mensa Fonds Awards 2017. 

Op zaterdag 11 november zal de feestelijke uitreiking van de Mensa Fonds Awards 2017 plaatsvinden in Doorn. Deze lustrum-uitreiking zal in het bijzondere, sfeervolle Maarten Maartenshuis plaats vinden. Een in 1902 gebouwd buitenhuis in de Doorn (provincie Utrecht). Het huis werd van 1903 tot 1915 bewoond door het gezin Van der Poorten Schwartz. Nu biedt dit pronkstuk van Landgoed Zonheuvel 8 vergaderzalen, waaronder 3 stijlzalen. De drie prachtige stijlzalen zullen het decor zijn van de vijfde Mensa Fonds Awards uitreiking.
Deze locatie met bijzondere ambiance wordt mogelijk gemaakt door Organisatieadviesbureau Dekker & van Kalleveen.

Het Mensa Fonds zet zich ervoor in dat de talenten van hoogbegaafden worden benut en de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving meer zichtbaar wordt. Dit realiseren zij door kennis te verspreiden over hoge algemene intelligentie, maar ook door bijzondere prestaties aan te moedigen en projecten en onderzoek te ondersteunen. Jaarlijks wordt er een Award uitgereikt in een van de drie categorieen: 

Onderwijs, Werk en Maatschappij
Met een Mensa Fonds Award wordt er aandacht gegeneerd voor 'best practices' op de volgende drie gebieden;
− Onderwijs, de leraar die het verschil maakte: hoogbegaafden kunnen een leraar nomineren die tijdens hun schoolcarrière van doorslaggevend belang is geweest in het benutten van en omgaan met hun hoogbegaafdheid.
− Werk, de collega die het verschil maakte: hoogbegaafden kunnen een leidinggevende, mentor of collega nomineren die in hun werk van doorslaggevend belang is geweest in het benutten van hun talenten en het omgaan met hun hoogbegaafdheid op de werkvloer.
− Maatschappij, een individu die een bijzondere maatschappelijke prestatie heeft verricht en daardoor heeft bijgedragen aan een positieve beeldvorming over hoogbegaafdheid.

Drie speerpunten
Drie speerpunten die van groot gewicht zijn voor het toekennen van individuele Awards:
1.    Zichtbaar maken van de betekenis van hoge algemene intelligentie voor de samenleving
2.    Steunen van best practices om zeer hoge intelligentie optimaal te benutten
3.    Bijdragen aan een positieve beeldvorming over hoogbegaafdheid en maatschappelijke kansen


nieuwsoverzicht