NL EN

Alice Karen Burridge kandidaat in toptalentenprogramma 08-12-2017

De Brits-Nederlandse Alice Karen Burridge is sinds 2017 kandidaat in het toptalentenprogramma van Organisatieadviesbureau Dekker & Van Kalleveen. 
 
Dr. Burridge is in december gepromoveerd in de mariene biologie. Ze onderzocht de diversiteit en evolutie van verschillende groepen plankton in de oceaan om vast te stellen welke soorten het meest gevoelig zijn voor oceaanverandering. De huidige veranderingen in de oceaan, zoals oceaanverzuring en -opwarming, zijn deels door de mens veroorzaakt. Sommige soorten dreigen hierdoor uit te sterven, wat grote consequenties heeft voor de voedselketen in de zee. Voor haar onderzoek nam Alice deel aan een onderzoeksexpeditie van Engeland naar de Falklandeilanden. Ze publiceerde haar bevindingen in internationale vakbladen en sprak op internationale conferenties.
 
Daarnaast is Alice oprichter en voorzitter van Stichting Hoogbegaafd! Deze organisatie, met enkele tientallen vrijwilligers, verbindt en informeert hoogbegaafden van alle leeftijden en achtergronden en ouders van hoogbegaafde kinderen. Dat gebeurt onder andere door middel van bijeenkomsten, een uitgebreide online community met duizenden leden en het schrijven van artikelen. In 2016 werd Alice genomineerd voor de Mensa Fonds Awards.
 
Alice werkt en leeft met hoge intensiteit en heeft vele interesses. Ze studeerde Cum Laude af in de aardwetenschappen (BSc) en biologie (MSc) en volgde daarnaast opleidingen in sterrenkunde, creatief schrijven en wetenschapsjournalistiek. In haar vrije tijd werkt ze aan haar debuutroman en schildert ze.

nieuwsoverzicht