NL EN

Onethische verrijking 11-04-2020


Ehiek en Onethische verrijking

Let u even op: angst is een slechte raadgever. En het COVID-19 virus kan voor angst zorgen. En als u dan daarnaar handelt, dan wist mijn overgrootmoeder al, dan is dat geen goede keuze. Zo ook hier bij wat we nu onder handen hebben. De grote leiders (Trump. Kim Yong-Un, diverse Aziatische leiders en de Krijgsheren in Afrika) komen op stoom. Natuurlijk met de aloude waarden: land leegroven, bevolking slaafs maken en eigen rijkdom voor hun nageslacht beveiligen (my heritage). En natuurlijk is deze planeet al fout begonnen met een 'Big Bang'. Alleen maar ellende waar, doordat er leven kon ontstaan, de overlevingsdrift begon.

Dat ieder dier of plant zichzelf door overwoekering (de beuk die al het leven onder zich uitsluit) of rooftocht (hyena en stropers die een leeuw afmaken) tracht in stand te houden is het principe. Zo nu en dan onderbroken door een andere vijand (zwarte pest) of timelapse waarin iemand er nauwelijks iets van merkte (noem het de Gouden eeuw).

Natuurlijk wil de goede mens er een 'wonderful world' (dank je, Louis Armstrong) van maken, maar helaas zijn er nog genoeg anderen die het oerprincipe aanhangen. Dus houdt uw kop erbij.

In het klein: begin februari kocht ik bij mijn huisapotheek mond/neus maskers voor de prijs van €0,07 cent. Ik zie nu ook advertenties verschijnen waar je voor 120 euro ( met een minimale afname van 100 stuks) hetzelfde kunt kopen.

Mijn vader zei: 'gelegenheid maakt de dief'. Ik denk eerder aan de recent overleden Arnold Heertje; economie gaat over schaarste en de daarmee verbonden prijsvorming. Wat zou betekenen dat we gewoon in een economische crisis zitten in plaats van een medische.

En met een economische crisis hebben we recent veel ervaring op gedaan.

Benut die kennis, maar wel met het gemoed van een persoon die een betere wereld voorstaat. En die anders hard ingrijpt voor de hardhorenden.

Reinout van Kalleveen 10 april (Goede Vrijdag) 2020. Executiev Coach & Trusted Advisor


nieuwsoverzicht