NL EN

Uitreiking Mensa Fonds Awards 2014 02-11-2014

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn op 1 november de Awards 2014 van het Mensa Fonds uitgereikt aan een van de drie genomineerden in de categorieën Werk, Maatschappij en Onderwijs. Met deze prijzen wordt waardering geuit voor de best practices op het gebied van hoge intelligentie. Naast een fraaie award ontvingen de winnaars een cheque ter waarde van €500,- een certificaat en een boeken-drieluik geschreven door Reinout van Kalleveen. Laatstgenoemde maakte ook deel uit van de jury die na een uitgebreid selectieproces kwam tot de volgende keuze:

De winnaar in de categorie Maatschappij is Ionica Smeets. (De Rekenkamer, De Slimste Mens en in haar eigen programma Eureka). De winnaar in de categorie Werk is Ellen Koning. Zij is Talent Development Manager bij de Rabobank. De winnaar in de categorie Onderwijs is Eleonoor van Gerven. Zij leidt leraren op om met begaafde en hoogbegaafde leerlingen aan de slag te gaan.

In 2013 waren de winnaars:

Dolores Leeuwin (o.a. bekend van ‘het Klokhuis’) in de categorie Maatschappij, Wilbert Paulissen in de categorie Werk. Hij is eindverantwoordelijk voor het Team High Tech Crime van de Nationale Politie en Bart Smoors en Tanja de Ruijter in de categorie Onderwijs (Zij hebben samen enkele jaren geleden het project Talent Huizermaat opgestart).

Kijk voor meer informatie op de website van: mensafonds.nl


nieuwsoverzicht