NL EN

Off-Boarding 17-01-2021

Off-boarding

Nu is er al veel geschreven over het zorgvuldig starten met je nieuwe baan. Wat je moet doen, Wat je beter kunt laten en waar je ver weg van moet blijven (on-boarding)

Maar er is in bijna net zoveel gevallen sprake van off-boarding!

Een traject dat daar over gaat is er nu! Zes gesprekken binnen een half jaar tegen ons standaardtarief. (vanaf € 7800.-)

Wat is nu off-boarding? Het vertrek, al dan niet gedwongen. Sommigen gaan achter de geraniums, nog meer willen toezichthouder worden, maar er zijn er nog meer, die terecht denken dat ze de wereld nog meer van hun kwaliteiten hebben te bieden. En daar gaat onze off-boarding over.
Heel kort samengevat (enkele steekwoorden om u te triggeren):

Samenvattend waar dat nu over gaat.

Respectvol afscheid.

Je kunt maar 1x een eerste indruk maken, Ook maar 1x een laatste.

Off-boarding kan ook leuk zijn omdat het nieuwe opportunities tevoorschijn haalt, omdat jij uit het bedrijfsharnas stapt.

Denk ook eens aan diegenen die achterblijven, die je gaan missen of angstig worden dat hen dat ook overkomt.

Uiteindelijk neemt de RvC het besluit, maar HRM moet de regie voeren voor alle medewerkers inclusief de directie; zeker nu in deze Coronatijd.

Toon wederzijds respect.

Heb oog voor de specifieke en persoonlijke situaties.

Ga de dialoog aan.

Verzorg positieve reviews.

Zorg voor een passend persoonlijk afscheid.

En het belangrijkste: zorg dat er een goed leven blijft, kan het zijn beter. Heb aandacht voor het vervolg: geef de vertrekkende een executive coach mee die hem of haar gedurende een jaar begeleidt.

En in dit laatste element zit de meeste noodzakelijke ontwikkeling om er alleen maar beter uit te komen. Want denk niet dat je door het bovenstaande lijstje af te vinken er al bent. Sterker nog, je denkt dat je de goede richting op gaat, maar het is waarschijnlijker, dat je jezelf meer schade toebrengt (“je kunt jezelf niet aan je eigen haren uit een moeras trekken”). Daarom: neem contact met ons op!

Reinout van Kalleveen. 0613090276


nieuwsoverzicht