NL EN

Reinout van Kalleveen in laatste ronde National Geographic 02-11-2021

De foto van Reinout van Kalleveen is doorgedrongen tot laatste ronde (Juryprijs) van de National Geographic Magazine foto wedstrijd.

Zoals zojuist (2 november) is bekendgemaakt heeft de foto die Reinout van Kalleveen heeft ingezonden voor de National Geographic Foto Wedstrijd, de laatste ronde behaald.

En wel in de categorie Juryprijs. (En niet in de andere categorie) de publieksprijs waar je door veel 'likes' te genereren, hoog kunt eindigen.

De vakjury beoordeelt deze selectie van ingezonden foto's. Op 21 november tijdens het Fotowedstrijd finale-evenement worden de winnaars op televisie bekendgemaakt.

Ook worden dan de prijzen uitgereikt, waaronder een publicatie in het National Geographic Magazine.

De foto is genomen door Reinout, na een speurtocht in de bossen rond Austerlitz met zijn hond Badou, een bullmastiff. Badou was volledig opgeleid om levende mensen te speuren over grote afstand aan de hand van een eerder gedragen kledingstuk door die (verloren gewaand) persoon. Hij slaagde daarin met vlag en wimpel. De hond was daar zo goed en trefzeker in,dat hij inmiddels een legende is. (helaas recent overleden aan Leukemie)


nieuwsoverzicht